30/12/2022 Taula rodona amb veu de dona

Darrer programa de l’any…

Taula rodona amb veu de dona. Parlam amb tres grans dones. Joves i ambicioses. Tres dones amb tres perfils diferents, d’àmbits diferents; però amb coses en comú.

Blanca Pavón (sa Pobla, 2000). Enginyera aeroespacial (per la UPC) i escriptora. Màster de Propulsió Aeroespacial a Cranfield.

Xisca Crespí (Campanet, 2000). Grau de Biomedicina a la UB. Està fent el TFG sobre Malalties de Transmissió Sexual.

Marta Crespí (Campanet, 2001). Grau de Belles Arts (UB) i actualment d’Erasmus a Rotterdam.

Amb aquestes poques dades biogràfiques, veim que allò que tenen en comú és que les tres són ben joves, i que són d’aquí, de sa Pobla i de Campanet.

Les relaciona, també, el fet de ser dones en un món d’homes.

A les tres se’ls nota d’enfora la il·lusió que tenen per les coses que fan.

A sa Pobla Ràdio sempre deim que un dels grans reptes que tenim és aconseguir la paritat de gènere en les nostres entrevistes. Ens és molt més difícil trobar a dones que s’atreveixin a venir, com a col·laboradores o com a entrevistades. Que s’atreveixin a xerrar des de la veu experta i no necessàriament experta. Per la síndrome de la impostora que tant mos condiciona.

Però les tenim a elles a l’estudi. No podríem tancar aquest 2022 de ràdio de millor manera.

Xerram de bretxa de gènere en el món de l’enginyeria, de la ciència i de l’art. Del problema social que és que s’associïn professions a gèneres.

Ens demanam sobre si la qüestió de ser dona encara causa impediments o dificultats a l’hora de fer feina i carrera professional. Ho enllaçam amb la maternitat i amb la conciliació.

Parlam de la síndrome de la impostora. Reivindicam la mediocritat.

Ens demanam com ho podem fer perquè les dones omplim més els espais. Perquè la nostra veu ocupi més llocs públics. En ràdios com aquesta, per exemple. Perquè reivindiquem les nostres opinions i validem el nostre discurs.

Divendres, 30 de desembre de 2022.