26/07/2022 Júlia Mérida

En un dimarts més de cultura a sa Pobla Ràdio, avui seguim entrevistant a joves i repetim entrevistada, de fet! Tornam a entrevistar a na Júlia Mérida, que és la nostra musicòloga de confiança ja.

Demà tornarà a ser aquí perquè volem comentar el darrer fenomen musical global, que és el de Bizarrap. I és que, Gonzalo Julián Conde, de nom artístic @bizarrap, és un DJ, productor discogràfic i compositor argentí que ha creat un tsunami que no s’havia vist mai.

Amb només 23 anys –és del 1998–, acaba de fer història arribant al primer lloc del rànquing diari TOP 50 Global de Spotify. És el primer argentí en fer-ho. La “BZRP Music Sessions #52” amb Quevedo, estrenada fa dues setmanes, va fer aconseguir a l’argentí més de 7,2 milions de reproduccions en el mateix dia.

A més, ha estat nominat a quatre Premis Grammy. No hi ha dubte que Bizarrap està arrasant.

Què destacaries de la seva música? Què creus que el caracteritza i el fa especial? Què el fa diferent de la resta?

De fet, a les Bizarrap Music Sessions sempre compta amb col·laboracions. No és així? Per què creus que ho fa això? Incloure tants altres artistes?

L’argentí va començar la seva carrera artística l’any 2017, encara que no ha estat fins ara que ha generat aquest efecte mediàtic, no és així? Tens informació sobre com ha anat avançant aquesta carrera professional? Ens pots fer un resum?

Com experimenta Bizarrap?

Què en penses de les lletres de les seves cançons?

Sent musicòloga, vull saber quina és la teva opinió sobre el trap, la música electrònica, urbana, el hip-hop… Consideres que socialment estava més mal vista que altres gèneres fins fa un parell d’anys?

Ara s’està desestigmatitzant?