26/04/2022 – Entrevista a Caterina Pons

🗣 Seguim donant visibilitat a joves amb empenta i mil idees. Avui a sa Pobla Ràdio hem entrevistat a Caterina Pons, una al·lota del 2001 de Pollença que actualment està estudiant 2n de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Amb ella hem parlat de moda, de moda ràpida i del consum conscient. I d’una revista que ha creat tractant tot això. Tot el sistema de producció de la moda ràpida i intentant conscienciar de tot el que hi ha darrere la roba que compram. De fet, ara està ficada dins una organització per intentar a donar visibilitat al consum sostenible de moda, respectuós amb el medi ambient.
👗 Abans d’endinsar-nos en el tema mateix, però, primer de tot ens ha explicat com va ser el procés de creació d’aquesta revista, com neix aquest número i com li va sorgir la idea.
❓Què és el “fast fashion”? La moda ràpida?
💬 En efecte, un tema que tractes molt a la revista és el de l’esclavitud. Que està directament relacionat amb la moda ràpida… Conta’ns, què expliques sobre això al teu exemplar?
❓Què recullen els drets dels treballadors i la legislació en referència a les indústries de roba? Hi ha hagut canvis i millores en els darrers anys?
❓On neix aquest canvi de paradigma de la moda ràpida al consum conscient de moda?
❓Què en penses de tota aquesta tendència dels influenciadors de moda que fan els coneguts com a “Hauls”? “Hauls” de cada estació o mes de l’any, “Hauls” per marques de roba… En definitiva, una gran campanya de consumisme.
❓La pràctica de màrqueting Greenwashing està molt de moda ara. Què és el Greenwashing? Què en penses tu d’això? És fiable? És realment sostenible o és pura imatge i campanya?
❓Quins consells mos donaries per ser conscients de la roba que compram?
❓Compram massa compulsivament a les rebaixes, fora pensar?
❓Com és la millor forma de ser sostenible amb la moda?
❓La moda sostenible és cara?
💭 Ara s’ha posat molt de moda la roba de segona mà. En el sentit que, a causa d’aquesta “moda”, s’ha encarit molt. Què n’opines? Trobes que hi ha especulació també amb això?