24/03/2022 Psicomeryy

🧠 Hem seguit fent entrevistes en matèria de salut mental a Sa Pobla Ràdio.
🗣 Parlam amb na María Nicolau, @psicomeryy a Instagram. Na María difon sobre salut mental i ajuda a gairebé 4.000 seguidors que la segueixen. A canvi de res, ens ajuda a identificar conductes tòxiques que poguem tenir, sentiments que no sabem d’on ens sorgeixen i gestionar-los… En definitiva, divulga sobre psicologia, ens ajuda a l’autoconeixement, a l’educació emocional.
✍🏼 L’entrevistam per tractar algunes de les seves publicacions, temes pendents que ens van quedar.
✍🏼 En el teu primer post parlaves de la gana emocional, has parlat de la depressió, del dol, comparant el dol amb la depressió… També has tractat l’estrés, l’ansietat, la diferència entre l’ansietat normal i l’ansietat patològica… Moltíssims!
❓Anem per parts. Per començar, què és la gana emocional?
💭A aquesta emissora ja vam fer una entrevista sobre la depressió, per tant no ens hi extendrem. Així mateix, tu diferencies entre el dol i la depressió. En què es diferencien?
💬 Aquí a Sa Pobla Ràdio també vam fer un programa per parlar de l’ansietat, que és un dels problemes psicològics més estesos a dia d’avui en la societat. Així mateix, mai està de més fer memòria en aquests temes de la salut mental. Tu diferencies entre l’ansietat normal i la patològica. Com se diferencien?
❓Exposes mites sobre el suicidi. Quins mites hi ha sobre el suicidi?
❓Tractes, també, els mites dels TCA. Quins són?
❓També tractes el trastorn límit de la personalitat… Aquest crec que és el que ens sona més estrany a tots. Què és?
❓Parles de l’estrés. Què és l’estrés? L’estrés i l’ansietat són lo mateix? Com sorgeix l’estrés? Què sol passar quan patim estrés? Com ens podem enfrontar a una situació estressant?
❓A més, xerres de lo important que és disfrutar del nostre temps tots sols, amb nosaltres mateixos. Per què és important aprendre a gaudir del temps amb nosaltres mateixos?
❓Creus que encara està encara mal vist socialment anar al teatre tots sols, per exemple, al cinema, a berenar a una cafeteria tots sols; anar de viatge sols…?