21/02/2022 Entrevista a Sergi Picó

💪🏽 Dilluns d’esports a Sa Pobla Ràdio, tal com ens vau demanar vosaltres, oients. I Déu n’hi do, crec que de moment estam complint amb les expectatives; perquè ja hi ha un bon grapat d’esportistes que han passat per aquí. De molts i diversos esports, de molts i diversos nivells; i de moltes i diverses edats.
🕦 Hem parlat de les arts marcials. D’un esport com el Karate. I ho hem fet amb Sergi Picó, un jove del 2000 d’Alcúdia (Es Barcarès) que té una història d’allò més curiosa sobre com el Karate va arribar a formar una part tan gran de la seva vida.
🥇 En Sergi, diu, fa Karate a través de la música. Quan va començar a fer aquest art marcial, amb 10 anys, no li va agradar i va estar a punt de deixar-lo. No obstant, no ho va fer i va progressar molt en molt poc temps. Aconseguia fer els seus primers ‘katas’ amb bastant facilitat amb tan sols el cinturó blanc. Així és com el dia del seu aniversari, el 29 de maig del 2011, va guanyar la seva primera medalla en el primer lloc en el seu primer campionat; el campionat de Promoció. Avui dia, 12 anys després, amb quasi 22; és cinturó negre 1r Dan.
ℹ️ El Karate té el seu origen a la Xina i a l’Índia cap a l’any 3.000 abans de Crist. I és denominat: “el camí de la mà buida”.
💭 El Karate, vist des de fora, pot semblar violent. Ho és realment?
🗯 Ho descobrim!