09/06/2022 Angy Galvín

Seguim fent periodisme a sa Pobla Ràdio. I avui, precisament, feim periodisme posant la mirada en el periodisme. Feim una entrevista d’actualitat centrant-nos en el nostre ofici.

Potser ja vos heu fet ressò de la notícia que el mitjà digital ElDiario.es, fundat i dirigit per Ignacio Escolar des del 2012; tendrà a partir d’ara delegació a les Illes. El dirigirà Angy Galvín, dona, periodista graduada per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un màster en Comunicació Política per la Complutense; i doctora ‘cum laude’ en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid també. Va néixer a Palma i adora la nostra terra.

Com definires el tipus de periodisme que fa El Diario.es? La seva línia editorial?

Aquí, a les Illes, quin àmbit de cobertura pensau cobrir? Quin tipus de notícies?

Com veus la crisi del periodisme? Tot el tema de les Fake News i la sobreinformació, l’anomenada ‘infoxicació’; la precarietat que envolta el nostre món també…

I la reinvenció del periodisme? Com es reinventa? Amb 27 anys, com has vist el pas dels mitjans tradicionals a totes les noves formes de comunicar gràcies a les noves tecnologies?

Cap a on anam tenint en compte tot això? La crisi del periodisme i la reinvenció constant del nostre ofici?

Com ens podem guanyar la credibilitat de la societat? Tenint en compte que, per aquesta crisi, la gent cada vegada creu menys en la nostra feina.

Aquest és un dels teus objectius amb ElDiario.es Balears? Quins són els teus propòsits en aquesta nova etapa?