09/05/2022 Entrevista a Esteve Payeras

Seguim fent entrevistes a esportistes a sa Pobla Ràdio, tal com ens vàreu demanar que féssim vosaltres mateixos, oients.

Aquest dilluns d’esports, hem seguit entrevistant a joves i hem entrevistat a un ciclista ben jove del nostre poble, a n’Esteve Payeras. Un al·lot del 2001 que és un autèntic amant de l’esport. N’Esteve abans feia triatló, però va descobrir que l’esport que més li agradava d’entre l’atletisme, la natació i el ciclisme era aquest darrer. I per això s’hi va decantar.

Hem de revelar que quan li vam demanar per fer aquesta entrevista, ens va semblar que n’Esteve tenia una mica el símptoma de l’impostor! És a dir, ens va dir que “no era cap expert de res del que fa”, de l’esport que fa. I que es considera “un poc novell/principiant”. Nosaltres li confirmam que vist des de defora no es veu així! Basta seguir-lo per xarxes i per Strava. El que fa és admirable i és un molt bon exemple a seguir!

I és que sovint quan pensam en entrevistes a esportistes, pensam en GRANS esportistes. Què hagin aconseguit grans metes: guanyar un Iron Man, per exemple. I això està molt bé, donar visibilitat a aquests esportistes d’elit, perquè no és una cosa que faci tothom. Però també s’han de visibilitzar perfils més propers a la població general, al ciutadà corrent, perquè tampoc fa falta aspirar a ser el número 1 i perquè hem de veure l’esport com una cosa assequible i realista. Que tots i cada un de nosaltres podem fer de la manera que més mos agradi! Cercant lo que mos agrada.

Avui hem conegut a n’Esteve i hem visc com ho fa per combinar estudis (Filologia Catalana a la UIB) amb l’esport a aquest nivell.