06/06/2022 Entrevista amb Bel López

Sa Pobla Ràdio és una emissora feminista. Per això, i perquè hi ha hagut un tema en clau de gènere molt damunt la taula aquests darrers dies, hem entrevistat a Bel López. La nostra antropòloga especialitzada en igualtat de confiança.

El tema de demà és el del judici entre Johnny Deep i Amber Heard.

La parella d’actors es va separar l’any 2016. El conflicte entre ells dos va arribar als tribunals per un article d’opinió que Heard va publicar al mitjà estatunidenc The Washington Post el 2018. A l’escrit, l’actriu va descriure la seva experiència com a “sobrevivent de violència domèstica”, però mai hi va mencionar al seu exmarit.

Per la seva part, Depp va demanar 50 milions de dòlars en danys i perjudicis perquè afirma que “això ha destruït la seva carrera i reputació”.

A través dels seus advocats, l’actor al·lega que l’article al Washington Post és part d’un pla elaborat de l’actriu per fer créixer la seva carrera. A més, l’actor també afirma que ella no és víctima de violència domèstica, sinó la perpetradora.

El cas va anar a més i va arribar a molts més altres diaris. En conseqüència, el conflicte entre els dos actors i les qüestions judicials també van anar a l’alça.

Depp va posar denúncies contra un d’aquests diaris –el diari local del Regne Unit, The Sun– i va acusar Heard de mentir i falsejar proves d’aquesta violència.

No obstant això, la imatge de l’actor ja estava ferida i la productora Warner Bros el va treure de representant del paper d’algunes pel·lícules.

L’11 d’abril d’enguany, 6 anys després, el judici per difamació va començar entre els actors a Virgínia. Un judici que s’ha allargat molt intentant esclarir proves dels fets, comptant amb testimonis, etcètera; per intentar tancar definitivament el cas.

El cas encara segueix obert i ha creat reaccions d’allò més disperses.