04/02/2022 Entrevista amb Miquela Torrens

Fa poc més de quatre anys, na Miquela Torrens va tornar a néixer. Un accident de trànsit per un conductor kamikaze que quadruplicava la taxa d’alcoholèmia, i que va conduir 11 quilòmetres en sentit contrari per l’autovia d’Inca, quasi li destrossa la vida una nit en què tornava d’un sopar amb l’entrenador i les companyes del seu equip de futbol. “Girar el volant cap a l’esquerra em va salvar”, declara. Diu que tant de bo que anava tota sola al cotxe perquè, si hagués anat amb algú, segurament hauria mort per l’impacte així com va morir el copilot del conductor ebri, que era el seu germà.

El juny del 2021 el conductor kamikaze va ser jutjat i condemnat a dos anys i mig de presó per homicidi i lesions imprudents i per conducció temerària.

Na Miquela és una jove de 23 anys de sa Pobla que ha estat sempre lligada a l’esport, i a qui aquest accident li ha canviat la vida en molts aspectes. Encara que per sort ha pogut tornar a fer esport, sempre haurà d’anar alerta i fer visites a l’hospital constantment. Na Miquela va patir cops als pulmons, cinc fractures a un peu i un traumatisme cranioencefàlic. Durant el primer mes va anar amb cadira de rodes i per la commoció encara té pèrdues de memòria.L’hem entrevistada per parlar de futbol femení, tot i que no només, perquè na Miquela també va jugar moltíssims anys a tenis –arribant a competir per les Balears– i a pàdel. Hem entrevistat a una aficionada i amant de l’esport, sens dubte, i també a una supervivent.