03/01/2023 Cultura Cridanera. Júlia Mérida.

Hem dedicat el primer programa de Cultura Cridanera de l’any a repassar el millor que ens ha donat el 2022, culturalment parlant, amb Júlia Mérida.

Entre els llibres que més ens han agradat us parlem de Brillo (Raven Leilani), Lo que hay (Sara Torres), Matrix (Lauren Groff), Els dies bons (Aina Fullana), El verano sin hombres (Siri Hustvedt), Hamnett (Maggie o’Farrell), Aprendre a parlar amb les plantes (Marta Orriols), Els possessius (Jenn Diaz), Les Altures (Sebastià Portell) i Amor de cans (Maria-Antònia Oliver).

També feim una ullada a les pel·lícules top que hem vist, com As bestas, Alcarràs, La peor persona del mundo, El callejón de las almas perdidas o Amsterdam; i a les sèries: The white lotus, The bear, Euphoria o Better call Saul.

Amb el propòsit de veure més teatre, us hem recomanat Nua (Ann Perelló) i El jorn del Judici (Produccions de Ferro).

Com no pot ser d’altra manera, musicalment, hem situat al cim de la llista a Rosalia i el seu discàs Motomami… en paral·lel a l’esperadíssim retorn d’Antònia Font i en gran momentàs del seu primer concert al Primavera Sound. També ens han enamorat la Jota de morir de Marala, Santa Paciència de Nita, els darrers discos de Beyoncé i Bad Bunny, Rigoberta Bandini i Guitarricadelafuente.

També hem seguit d’aprop dels podcasts Ciberlocutorio, Tardeo, la secció de Marina Porras a El suplement de CatRàdio i els articles “Policia del cringe” de Begoña Gómez, “Las amigas que ya no somos” de Leonor Cervantes i “Homes embussats” d’Anna Punsoda.