12/05/2022 Assaig – Error #5

En aquest cinquè episodi, Paula Villalonga, la metgessa d’aquest programa; Pau Franch, el nostre farmacèutic en potència; i Joan Moragues, físic i únic murero del trio, han convidat a Joan Villalonga, graduat en Enginyeria Física a la UPC especialitzat en oceanografia. Actualment treballa al centre oceanogràfic de Balears i ho fa com a especialista en rissagues.
Parlen de la seva feina diària, però també de temes més generals. Ens parla de com el coneixement d’aquest àmbit científic pot ajudar – i molt– a adquirir consciència dels problemes mediambientals. Què, per cert, són cada dia més alarmants.
Sobre rissagues, què són i perquè és un tema que ens toca de prop?
Quina és la relació entre ciència i canvi climàtic?
Necessitam un poc de context o rerefons històric. Com ha anat evolucionat la consciència general sobre el canvi climàtic? Quan va començar tot això?
Per què no s’ha actuat o no s’ha fet bastament?
Com a expert, quines previsions de futur tenim? Què podem esperar des d’un punt de vista científic? Existeixen models acurats? Què preveuen?
Quines solucions tecnològiques hi ha al canvi climàtic? Si és que n’hi ha.

Recordar-vos que podeu enviar preguntes als nostres col·laboradors d’Assaig-Error a través dels nostres missatges directes, deixant-los a les nostres publicacions, al seu número de telèfon i al seu correu professional: assaigerror@gmail.com.