04/03/2022 – Entrevista a Bel López

🚺 Sa Pobla Ràdio és una emissora feminista, que aspira a què aconseguim una societat igualitària, lliure de masclismes i micromasclismes. De discriminacions per raó de gènere, de sexe, de raça… En definitiva, una emissora que, a través de fer un periodisme amb mirada lila, cerca ajudar a rompre amb les estructures que ens venen donades pel patriarcat.
🔊 Avui, 4 de febrer, quatre dies abans del 8-M, el Dia Internacional de la Dona; hem entrevistat a na Bel López. Dona, antropòloga i especialitzada en estudis de gènere. Autora –també– de Femme Community, un espai per contar la nostra història, la de les dones, i lluitar juntes contra la violència masclista; tal com informen el seu compte de Twitter.
💊 Hem parlat d’un tema ben polèmic. Un tema que mos ha tocat a moltes i sobre el qual moltes hem manifestat la nostra indignació. Més que indignació, incomprensió. Es tracta d’un tema que afecta la nostra salut, a la nostra salut sexual i reproductiva. Que té a veure amb la nostra menstruació, que tristament a 2022 continua sent tabú en molts contextos socials. Un tema que invoca als professionals de la salut, als metges, concretament als ginecòlegs. És el tema de les píndoles anticonceptives.
⚠️ I és que, així com denunciava na Bel a través del seu compte de Twitter fa poc, sembla que l’única solució que ens poden donar els professionals de la ginecologia per a qualsevol dels nostres desajustos hormonals sigui sempre la mateixa: la píndola anticonceptiva. Una píndola molt sovint no ens soluciona per res el problema que tenim.
🗣 Na Bel ho deixa clar: “Conéixer el teu cos i veure que això no t’està fent bé també és self-care”. I denuncia: “No aptes pels homes pels mils efectes secundaris però ok per les dones, que s’ho mengin elles. També és masclisme”. Demà l’entrevistarem perquè ens doni la seva visió en clau de gènere sobre el tema, sense entrar en tecnicismes científics, des d’una visió antropològica.