02/08/2022 Empenyem Mallorca

El dissabte 10 de setembre de 2022, sota el lema SI TOT TORNA, TORNA TOT i després de dos anys marcats per la crisi sanitària, se celebrarà la segona edició del Festival Rugbi x la Inclusió al camp de futbol de Santa Margalida.

La primera edició –celebrada l’any 2019– es va convertir en el primer festival de rugbi inclusiu organitzat a Mallorca i Balears, el qual va ser tot un èxit gràcies a totes i cadascuna de les persones que van aportar el seu granet d’arena.

Va reunir més de 130 persones sense experiència en el món del rugbi, però amb molta Il·lusió per gaudir de la jornada. La meitat d’aquestes estava en situació de discapacitat.

Van participar també un total de 40 Facilitadors(es) de joc, que són jugadors(es) de rugbi que dinamitzen l’exercici des de dins el joc, mitjançant l’exemple i l’acció. 50 persones voluntàries més varen fer possible l’esdeveniment: muntatge de so, taules i cadires, dinar, fisioteràpia, dj’s, comunicació audiovisual, etcètera.

D’aquí els sorgeixen les ganes de tornar a celebrar aquest festival, organitzat per l’associació Empenyem Mallorca i Viler@s de Festa, una associació de gent jove i no tan jove de Sta. Margalida, en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Margalida, la Federació Balear de Rugby, conjuntament amb tots els clubs de rugby de Mallorca, i la resta de col·laboradors.

ℹ️Els entrevistam perquè ens donin tots els detalls d’aquesta segona edició.

Abans de tot, volem saber què és Empenyem Mallorca. Quan i com neix, amb quin objectiu, què fa aquesta organització a banda d’organitzar aquest Festival de Rugbi per la inclusió… Un poc tot.

Parlau-nos d’aquest II Festival de Rugbi per a la Inclusió. Què podem esperar d’ell? Què ens teniu preparat?